perjantai 3. marraskuuta 2017

Tenttipäivä

Sosionomiopintojeni viimeinen tentti on nyt tehty!
En saanut unta viime yönä. Ärsyttävää pyöriä hereillä sängyssä, tietäen, että edessä on tosi pitkä päivä. No, joskus neljän jälkeen aamuyöstä nukahdin ja heräsin tokkuraisena seiskalta kellonsoittoon. Ei auttanut muuta kuin nousta reippaasti ylös kahvinkeittoon. Pikainen suihku, kevyt aamiainen ja sen jälkeen koiran kanssa lenkille.
Koiralenkin jälkeen herättelin tyttäreni, joka on ihmeellisen nopea aamusuoriutuja, ja pian olimmekin jo molemmat menossa kohti koulujamme. Tyttäreni 80 metrin päähän ja minä 80 kilometrin päähän.
Matkustin turvallisesti EeBeen kyydillä Hämeenlinnaan. Bussilta pieni kävelyreippailu ammattikorkeakoululle, ja siellä ohjelmassa oli ensin opiskelukaverini opinnäytetyöseminaari ja myöhemmin iltapäivällä/alkuillasta työnohjauksen tentti, joka siis oli näiden opintojeni viimeinen tentti!
Tentistä pääsin seiskan jälkeen illalla, ja kävelin kauniissa kuutamossa bussiasemalle. Ja jälleen EeBeen kyytiin ja kohti Tamperetta. Iltaysiltä avasin kotioven.
Vastassa oli koira, jolla oli takanaan luvattoman pitkä päivä yksin. Onneksi tällaisia on ehkä kerran vuodessa. Minnillä oli tietenkin jo kova kiire ulos, joten vaihdoin pikaisesti lenkkikamat päälle. Olihan tänään juostava vielä vähintään 25 minuuttia!
Suunnitelmani juosta joka ilta sama lenkki kariutui heti alkuunsa, koska tänään en jaksanut lähteä vakilenkkiä kiertämään. Päätin vain kerätä minuutit hölkkäämällä lähikortteleissa. Vähän poikkesin kyllä metsäpolullekin.
En kyllä olisi lähtenyt juoksemaan ilman marrasputkea. Olin niin totaalipoikki kun pääsin opiskelureissusta kotiin. Koirakin olisi päässyt vain lyhyelle iltakävelylle. Marrasputken ansiosta sekin sai kunnon iltalenkin ja oma väsymykseni muuttui tyytyväisen raukeaksi oloksi. Putki jatkuu!
P.S. Tyttäreni meni koulusta isälleen, jos ihmettelitte, mihin hän hävisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti